Janusz Kurtyka, 27 X 2011

Fundacja im. Janusza Kurtyki zaprasza do udziału w Letnim Rajdzie Śladami kpt. Stanisława Sojczyńskiego "Warszyca", który odbędzie się w dniach 14-15 lipca 2018 roku na terenie województwa łódzkiego. Rajd ten stanowi część II Edycji projektu "Rajd Śladami Żołnierzy Wyklętych".

Trasa rajdu przedstawia się następująco:

Łódź - Piotrków Trybunalski -Radomsko - Rzejowice - Bąkowa Góra - Ręczno - Przedbórz - Kamieńsk - Łódź (trasa rajdu może ulec zmianie

Miejsce zbiórki: Sobota 14 lipca, godzina 09.00, Łódź,Al. Rodzin Poznańskich  - Przystanek autobusowy przy Dworcu PKP Łódź Fabryczna (uwaga miejsce zbiórki może ulec zmianie)
Powrót do Łodzi przewidywany w niedzielę na godzinę 14.00

Uwaga! Odcinek trasy: Rzejowice - Bąkowa Góra - Ręczno zostanie pokonany pieszo. Do przejścia około 20 km.

Na trasie rajdu planowany jest nocleg w miejscowości Ręczno. Podczas rajdu planowane są spotkania z kombatantami, oraz odwiedziny historycznych miejsc związanych z działalnością podziemia niepodległościowego w tym regionie - w szczególności Oddziału "Warszyca". Przewodnikiem historycznym podczas Rajdu będzie dr Tomasz Toborek.

Zgłoszenia przyjmowane są do 5 lipca na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

UWAGA!!! LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!

Każde zgłoszenie musi posiadać: Imię i nazwisko, tel. kontaktowy, datę urodzenia, zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

Opłata rajdowa wynosi 100 zł i należy ją wpłacić po dokonaniu rejestracji na poniższy nr konta:
Nazwa banku: PKO BP SA Oddział 3 w Łodzi
nr konta: 46 1020 3378 0000 1702 0303 3305
Uczestnikom zeszłorocznej edycji projektu przysługuje 20% rabatu
Uczestnikom Wiosennego Rajdu Roja przysługuje 30% rabatu
Dzieci do lat 14 - opłata rajdowa 60 zł

UWAGA! UCZESTNIKAMI RAJDU MOGĄ BYĆ WYŁĄCZNIE OSOBY POWYŻEJ 8 ROKU ŻYCIA. OSOBY W WIEKU 8-16 LAT MUSZĄ UCZESTNICZYĆ W RAJDZIE ZE SWOIM OPIEKUNEM PRAWNYM. OSOBY W WIEKU 16-18 LAT MUSZĄ POSIADAĆ ZGODĘ RODZICA/OPIEKUNA PRAWNEGO DO UCZESTNICTWA W RAJDZIE

Rajd odbywa się pod Patronatem Narodowym Prezydenta Rzeczypospolitej Andrzeja Dudy w Stulecie Odzyskania Niepodległości

Współorganizatorem projektu jest Urząd ds Kombatantów i Osób Represjonowanych

Partner Główny:
PKN Orlen

Wspierają nas: